Mentalna aritmetika i muzika - najbolji prijatelji vašeg deteta

Mentalna aritmetika SuanPan i muzičko obrazovanje imaju neprocenjiv uticaj na celokupni razvoj deteta jer u potpunosti angažuju mozak.
 
Sviranje instrumenta ili računanje na abakusu metodom SuanPan doprinosi razvoju istovremenih različitih pokreta ruku a koordinacija mozak-prsti-ruke-oči direktno utiče na razvoj inteligencije. Kada se koriste obe ruke istovremeno, centri u mozgu aktiviraju obe hemisfere i grade nove puteve u njihovoj međusobnoj vezi. 
 
Vreme kad se razvija najveći broj sinapsi koje spajaju levu i desnu hemisferu je vreme izmađu 5. i 14. godine. I pošto su obe hemisfere mozga povezane zajedničkim procesom - učenje je uspešnije, a deca koja su savladala programa SuanPan mentalne aritmetike ili koja se muzički obrazuju pokazuju napredak na polju razumevanja, memorije, pažnje, koncetracije, a razvijajući te veštine, dete razvija i:
 
-inteligenciju
-govor i jezičke sposobnosti
-apstraktno mišljenje
-socijalnu inteligenciju
-emotivni svet
-sposobnost analiziranja
-sinhronizaciju telesnih potreba
-razvoj motorike i još mnogo toga.
 
Prednost mentalne aritmetike SuanPan u odnosu na muzičko obrazovanje je da sva deca mogu da savladaju program bez obzira na talente, interesovanja i uspeh u školi, dok muzičku školu mogu da upišu i pohađaju samo muzički nadarena deca.
 
 

Autor teksta:  Biljana Vukić, predavač SuanPan mentalne aritmetike Pro-Mens centra. Po zanimanju nastavnik muzičke kulture.

 

 

 

Big Ben

4. Juli 22/13 D2, Stražilovska 54
023/545-298 i 023/534-619
069/155-61-62

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.