Hemija u glavi

„Sanjamo o putevima u svemir. Zar nije svemir u nama?! Tajanstveni put vodi u unutrašnjost...“
 
Da li se nekada pitate koliko misli svakoga dana prođe kroz naš um? Svakoga dana čujem rečenicu već dobro poznatu svima: „Kakve su nam misli, takav nam je život!“ 
 
Većina nas je svesna da je veoma teško kontrolisati svoje misli, kao i brzinu kojom se one smenjuju kao slike na filmskom platnu. Ipak su mnogi od nas osvestili da upravo većina tih misli prouzrokuje niz hemijskih reakcija u organizmu, a samim tim utiče na naše svakodnevno raspoloženje izazivajući različite emocije. Kao i kod odraslih, to se dešava i sa decom.
 
„ Mi ne možemo sprečiti misli da prolaze kroz našu glavu, kao što pticama ne možamo zabraniti da lete iznad nje. Ali, možemo sprečiti da se ugnezde u njoj.“
 
Otuda i naša moć da kreiramo sopstveni život birajući upravo one misli od kojih se osećamo bolje. Zato, birajte svoje misli! Ovu poruku često prenosim i deci. Prepoznajte one misli koje čine da se osećate dobro, poletno, radosno! Fokusiranjem na određenu misao, celo naše biće i svaku našu ćeliju iniciramo da se pokrene, i svojom pozitivnom energijom i vibracijom privuče upravo energiju takvog istog kvaliteta, i manifestuje se u nekom predivnom obliku o kome nismo ni sanjali. I otuda je nastao čitav svemir u našoj glavi. I sve što je nastalo i što je čovek stvorio, najpre je postojalo kao misao. Ali, još uvek postoji jedan svet u kome vladaju radosne, zdrave i dobre misli. To je dečji svet.
 
Mentalna aritmetika i SuanPan obrazovni program je savršen način da se u detetu utemelji pozitivan stav, najpre o sebi, a zatim i o svetu koji ih okružuje. Vežbe pažnje, igra, druženje u jednom opuštenom, pozitivnom i zdravom okruženju, svakom detetu pomaže da formira svoju ličnost, nauči ga da ceni sebe, i sve to zahvaljujući uspehu i rezultatima koji oni postižu nakon osam meseci svog upornog i istrajnog rada.
 
Na časove mentalne aritmetike deca dolaze srećna i trčećim koracima, a zadovoljna i nasmejana odlaze sa nestrpljenjem čekajući sledeći susret. To je zato što svako dete kada rešava zadatke iz mentalne aritmetike ne doživljava to kao teške matematičke račune, već kao izazov, igru i kao jedno čudesno putovanje. Deca uvek sa lakoćom dolaze do rešenja, sami svojom voljom i trudom, uz podršku svog nastavnika. To sve u njima pokreće samo niz pozitivnih hemijskih reakcija koje proizvode sreću, radost, polet i samopouzdanje.
 
Kao krajnji cilj SuanPan mentalne aritmetike jeste da kod deteta maksimalno razvije sposobnost da se u svom životu fokusira na rešavanje svakog izazova koji se nađe na njegovom putu, i reši ga na najbrži način, najkraćim putem, uz najmanji napor. Jer, u mentalnoj aritmetici SVE JE MOGUĆE!
 
Ono što je najlepše, jeste upravo učiti dete da stvori pozitivan pogled na svet i podržati ga u mašti i kreativnosti. A njihov um i svemir u glavi, kao i njihove „ planete“ sinapse , svojim čudesnim putovanjem, već znaju da je SVE MOGUĆE!
 
 

Autor teksta: Marija Radulović, profesor hemije, predavač Mentalne aritmetike SuanPan, Pro-Mens centar

Big Ben

4. Juli 22/13 D2, Stražilovska 54
023/545-298 i 023/534-619
069/155-61-62

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.