Kursevi engleskog jezika

 

-          Kursevi engleskog jezika za odrasle

Rad je organizovan su na svim nivoima, od kurseva za apsolutne početnike do pripremnih kurseva za sticanje međunarodno priznatih diploma Cambridge FCE, CAE, CPE.  Kurs traje 8 meseci, časovi se odvijaju dva puta nedeljno po 90 min.

 

-          Kursevi engleskog jezika za decu

U zavisnosti od uzrasta i nivoa znanja, deca se raspoređuju na jedan od postojećih kurseva.

Svi kursevi se odvijaju po proverenim i priznatim programima stranih izdavača (Oxford, Cambridge, Longman, Express Publishing) i traju po 9 meseci, sa pauzama za školske raspuste i praznike. Nastava se odvija dva puta nedeljno po 60 minuta.

Broj polaznika u grupi je od 4 do 9. Časovi su dinamični i interaktivni, a profesor je spreman da u svakom trenutku svoje metode prilagodi situaciji i interesovanjima polaznika. Program i same teme koje se obrađuju, prilagođene su uzrastu i interesovanjima polaznika. Cilj nam je da ih zainteresujemo za jezik i motivišemo za dalje učenje. Mešavinom konvencionalnih i savremenih metoda, korišćenjem raznovrsnih igara, audio i video materijala, deca se stavljaju u situacije u kojima je neophodno da govore strani jezik i tako pokažu svoj napredak. Razlikujemo se po tome što tokom školske godine deci organizujemo kreativne radionice (muzičke, dramske, likovne) na engleskom jeziku.

Na kraju kursa polaznici rade zavrni ispit koji se sastoji iz pismenog i usmenog dela. Na kraju školske godine održava se Final Show – priredba na engleskom jeziku i na istoj se dodeljuju diploma.

 

 

Opšti kursevi engleskog jezika:

A1 (elementary - početni) - Na ovom nivou polaznik može razmeniti opšte informacije, tražiti informacije i razumeti odgovor. Polaznik može razumeti i koristiti poznate, svakodnevne izraze i sasvim jednostavne rečenice. Ume predstaviti sebe i druge, kao i drugim ljudima postavljati osnovna lična pitanja te odgovoriti na pitanja takve vrste.

 

A2 (pre-intermediate - niži srednji) - Polaznik počinje da shvata sistem glagolskih vremena, može govoriti o sebi i svojoj prošlosti te pismeno preneti osnovne informacije. U jednostavnim, rutinskim situacijama može se sporazumevati kada su posredi poznate stvari i informacije. Jednostavnim rečima može opisati svoje poreklo i obrazovanje, neposrednu okolinu i neposredne potrebe. 

 

B1 (intermediate - srednji) - Polaznik može razumeti i koristiti razne jezičke funkcije prilikom pružanja i traženja informacija, sposoban je prepričavati događaje te opisivati stvari, ljude i mesta. Polaznik može jednostavno pismeno komunicirati. Može se jezično snaći u većini situacija u kojima se nađe prilikom putovanja.

 

B2 (upper-intermediate - viši srednji) - Polaznik može efikasno komunicirati na stranom jeziku i voditi zadovoljavajuću i razumljivu konverzaciju. Shvata glavne sadržaje složenih tekstova, može spontano i tečno izražavati, kao i jasno i detaljno izražavati o različitim temama. 

 

C1 (advanced - napredni) - Polaznik poseduje zavidan nivo znanja stranog jezika. Odlično vlada svim bitnim jezičkim oblicima. Može razumeti širok spektar dužih tekstova. Upotrebljava jezik u društvenom i profesionalnom životu kao i u obrazovanju i studijama. Može se jasno, sadržajno i opširno izraziti o složenim stvarima. 

 

C2 (proficiency - najviši stepen vladanja jezikom, blizak maternjem jeziku) - Polaznik strani jezik koristi tečno, prikladno i precizno na nivou izvornog govornika stranog jezika. Polaznik razume sve šta je pročitao ili čuo. Može se izražavati spontano, vrlo tečno.

 

Big Ben

4. Juli 22/13 D2, Stražilovska 54
023/545-298 i 023/534-619
069/155-61-62

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.